19 Kasım 2011 Cumartesi

Touch Dergisinde Yayınlanan İlk Makalem


DOĞUM FOTOĞRAFÇILIĞI
9 ay boyunca sabırsızlıkla, büyük bir heyecan içinde beklenen bebeğin doğum hikayesini fotoğraflarla kare kare anlatmak olarak tanımlıyorum işimizi. Bebeğin karşılandığı gün yaşanan her duygusal anı fotoğraflıyoruz. Her karede  heyecan, sevinç gözyaşı ve mutluluk bulmak mümkün .Bence ailelerin bebeklerine verebilecekleri en güzel hediye doğduğu günün hikayesidir..

Bu hikayeyi yazmaya aslında doğumun olduğu günden önce başlıyoruz. Bebek bekleme heyecanı, yapılan hazırlıklar, gebelik fotoğrafları..
Ve doğum.. Beklediğimiz büyük gün.. Hastaneye giriş, doğuma hazırlık aşamaları, anneannelerin, babaannelerin diğer yakınların heyecanları, oda süslemesi, bebek şekerleri gibi küçük ayrıntılar  hepsi hikayemizin içinde..

İLK KARŞILAŞMA
Hemen her bebek ağlayarak başlar hayata, yaşama tutunma, nefes alma mücadelesi verir, dakikalar sonra annesinin kokusunu alır, annesi onu ilk kez görür, 9 ay boyunca hep hissettiği, heyecanla beklediği bebeğini koklamak bir annenin en özel anıdır. Bebeğin doğumu, ilk muayenesi ve sonrasında annesiyle karşılaştığı o muhteşem an yansır objektifimize..

BEBEK ODASI
Bebek annesi ile tanıştıktan sonra ilk bakımlarının yapılacağı bebek odasına geçilir, ameliyathane kapısında bekleyen aile bebeği karşılar,  baba ve bebek ilk kez karşılaşır.. Çoğu baba kucağına nasıl alacağını bilemez, şaşkınlık içindedir.. Bebek odasında bebeğin ilk bakımları, aşıları, göbek kordonunun kesilişi, boy ve kilo ölçümleri, ayak izinin alınışı ve giydirilişi de karelenir.. Tabii tüm bu  işlemler yapılırken aile bebek odası penceresinden izlemekte , bir kısmı telefonda yakınlarına bebeğimiz doğdu müjdesi vermektedir. Hemen her telefonda duyduğum ortak cümle “bebeğimiz çok güzel”
Sonrasında bebeğin annesi tarafından ilk emzirildiği an , ilk aile fotoğrafları , bebeğin portreleri ile hikayemize devam ederiz..
Günün sonunda çektiğim karelere göz attığımda güzel mutlu bir günün hikayesini görürüm. Heyecan ile başlayıp, mutluluk gözyaşları ile devam eden , huzur ve gülümseme ile biten bir hikaye..


Songül Turgut 
Doğum ve Hikaye Fotoğrafçısı
www.izmirdogumfoto.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder